Начало » Видео блог » Няколко тайни за съня и спокойствието в спалнята

Няколко тайни за съня и спокойствието в спалнята

Специалистите съветват да се настроим за сън два часа преди лягане. Причина за това е, че тялото и най-вече съзнанието ни, трябва да направят преход от забързаното ежедневие към сънят. А иначе условията за качествен сън в нашата фън шуй спалня през нощта се обуславят от няколко фактора. Това са качествено спално бельо, чаршафи, завивки, кувертюри и като цяло всякакви видове спални комплекти.

Защо да изберем качествено спално бельо

Също така е важно каква е стаята ни, дали е тъмна или светла, шумоизолирана. Важно е и какво сме правили през деня. Така най-важното сякаш остава за нас да се снабдим с качествено спално бельо като чаршафи, завивки и калъфки. Добре е да снабдим и децата си с маркови детски спални комплекти. Днес е лесно да намерим такива. А какво значи качествени?

Независимо дали говорим за кувертюри или пък за спални комплекти, то те трябва да бъдат от естествени материали. Такива са памук и лен. Едни памучни кувертюри за спалня могат да помогнат на тялото ни да диша по време на сън. Така няма да се събуждаме изпотени и мокри и това да нарушава съня ни в нашата фън шуй спалня

Обзавеждане в спалнята

След като снабдим децата си и нас самите със спални комплекти бельо, добре е да помислим и за това какво имаме в спалнята. Например телевизор и компютър не са желани в спалнята. Папки и всякакви видове документация, която може по някакъв начин да ни напомня за работата и офиса също нямат място в спалнята. Колкото по-малко вещи в спалнята, които да събират прах в стаята ни за сън, толкова по-добре. Добре подредената стая за сън, може и да не е подредена по правилата на фън шуй спалнята, но все пак може да се погрижите за удобно подреждане на мебелите, приятно и ненатрапчиво осветление, качествено спално бельо и правилна настройка преди сън.

Какво да правим преди заспиване

Като цяло ние трябва да пренастроим мозъка си на вълна почивка. Това означава, че преди сън трябва да слушаме отпускаща музика, да вземем вана или да медитираме.

Изключително вредно е точно преди сън да прекараме часове пред синия екран. Но това не включва само телевизора. Противопоказни на съня са всички екрани и на станалите толкова модерни джаджи като лаптопи, таблети и смартфони.

Така плавно ще достигнем до момента на заспиване. Сами виждате, че офис консумативите наистина нямат място. Самата спалня трябва да бъде тиха, тъмна и добре проветрена. Наличието на повече кислород е предпоставка за качествен сън и събуждане в добра форма и кондиция. Трябва да се уверим, че тя е такава. Освен това е добре да я поддържаме топла. В тези студени дни, които настъпват е важно да има топлина в спалнята ни, но в същото време не бива да надхвърля 20 градуса.

Тази статия не е в стила на Фън Шуй в спалнята, но все пак се надяваме, че тези съвети ще ви бъдат полезни.

Вашият коментар